هر آنچه که باید در مورد آزمایش پاپ اسمیر بدانید؟

فهرست مطالب این نوشته

پاپ اسمیر، یک تست ساده اما حیاتی

پاپ اسمیر (Pap smear) یکی از مهم‌ترین آزمایش‌ها در دوران زندگی بانوان است. این آزمایش با جدا کردن قسمتی از سلول‌های دهانه‌ی رحم (Cervix)، می‌تواند بیماری‌های خطرناکی را شناسایی کند. نحوه‌ی انجام پاپ اسمیر ساده است و نیازی به انجام عمل جراحی و بستری شدن ندارد، به همین علت انجام آن زندگی و فعالیت‌های روزمره‌ی شما را دچار اختلال نمی‌کند. انجام منظم این آزمایش طبق دستور پزشک و برنامه‌ی چکاب سالانه به حفظ سلامت رحم و سایر اعضای تناسلی شما کمک می‌کند، زیرا وجود هرگونه تغییرات، سریعا بررسی و درمان می‌شود. توجه داشته باشید که برای داشتن شرایط آزمایش پاپ اسمیر حتما با پزشک خود مشورت کنید.

h

پاپ اسمیر چیست و چگونه انجام می شود؟

پاپ اسمیر، آزمایشی ساده و بدون درد است که در دسترس عموم بانوان قرار دارد و در مطب پزشک یا مراکز تخصصی انجام می‌شود. نحوه‌ انجام پاپ اسمیر ممکن است کمی ناخوشایند باشد اما مراحل ساده‌ای دارد و برای راحتی هر چه بیشتر در طی فرآیند، صبر، حفظ آرامش و اعتماد شما به پزشک متخصص خود می‌توانند بسیار کمک کننده باشند.

برای انجام آزمایش پاپ اسمیر باید به چه کنیم؟

  1. قبل از انجام آزمایش، باید به دکتر خود اطلاع دهید که در دوران قاعدگی هستید یا خیر.
  2. پزشک شما قبل از شروع آزمایش، باید توضیحات کاملی در مورد آزمایش به شما بدهد و با پاسخگویی به سوالات، میزان استرس و ترس شما را کاهش دهد.
  3.  در مرحله‌ی بعد، پزشک شما باید شما را به یک اتاق خصوصی ببرد و از شما بخواهد که لباس زیر خود را در بیاورید و روی تخت آزمایش به پشت دراز بکشید. سپس باید پاها را باز کنید و آن‌ها را در تکیه‌گاه‌هایی به نام رکاب قرار دهید.
  4. در مرحله‌ی بعد، نحوه‌ی انجام پاپ اسمیر به این شکل است که پزشک شما با استفاده از یک ابزار به نام اسپکولوم(Speculum) دیواره‌ی واژن را باز نگه می‌دارد و قسمت کوچکی از سلول‌های دهانه‌ی رحم را می‌تراشد. احتیاجی به نگرانی نیست، زیرا این کار بدون ایجاد زخم یا آسیبی انجام می‌شود.
  5. پس از جمع‌آوری نمونه، پزشک شما باید آن را در شرایط استاندارد به یک آزمایشگاه ارسال کند تا تحت آنالیز قرار گیرد.
  6. شرایط آزمایش پاپ اسمیر و زمان اعلام نتایج آن در مراکز و مکان‌های مختلف تقریبا یکسان است و معمولاً در عرض چند هفته به پزشک شما ارائه می‌شود. در صورت وجود هرگونه تغییرات غیرطبیعی، پزشک شما باید برای بررسی بیشتر و درمان مناسب، شما را به تخصصی‌ترین پزشکان ارجاع دهد.

آیا پاپ اسمیر دردناک است؟

تعداد زیادی از بانوان از انجام این آزمایش می‌ترسند زیرا با نحوه‌ی انجام آن آشنایی کافی ندارند و تصور اشتباهی از پاپ اسمیر دارند. در بسیاری از موارد خانم‌ها از درد در هنگام نمونه برداری شکایت می‌کنند که همین موضوع  سبب ترس دیگر بانوان نیز می‌شود درصورتیکه پاپ اسمیر یک آزمایش بدون درد و ساده است. علت اصلی احساس درد هنگام نمونه گیری استرس و منقبض شدن عضلات ناحیه‎ واژن و دهانه‌ی رحم است. به علت نحوه‌ی انجام پاپ اسمیر و تراشیده شدن دیواره‌ی رحم ممکن است تحریک و احساس ناخوشایندی ایجاد شود که این موضوع کاملا طبیعی است. در این شرایط سعی کنید با کشیدن نفس‌های عمیق و حفظ آرامش، استرس و انقباض عضلات خود را کنترل کنید تا با کمترین میزان درد آزمایش خود را به پایان برسانید.

نکات لازم قبل از انجام تست پاپ اسمیر

شرایط آزمایش پاپ اسمیر بسیار ساده است و نیازی به آمادگی خاصی ندارد اما با رعایت چند نکته‌ی ساده می‌توانید درصد خطای آزمایش را تا حد ممکن پایین آورید.

  1. حداقل دو روز پیش از انجام پاپ اسمیر از رابطه و مقاربت جنسی خودداری کنید.
  2. انجام این آزمایش در دوران بارداری تا 24 هفته‌ی اول خطری ندارد اما با محدودیت‌هایی همراه است و نیازمند مشورت با یک پزشک متخصص در این زمینه می‌باشد.
  3. استفاده از محصولات شوینده، صابون‌های معطر یا ژل ضدعفونی کننده را برای مدتی قطع کنید زیرا این مواد می‌توانند سلول‌های غیر طبیعی را از بین ببرند که به همین علت در نتیجه‌ی نهایی پاپ اسمیر خلل ایجاد می‌کنند.
  4. قبل از انجام این آزمایش، بهتر است روز‎های قاعدگی خود را در نظر بگیرید تا هنگام پاپ اسمیر در دوران عادت ماهیانه‌ی خود نباشید زیرا نتیجه‌ی تست در این دوران از دقت کمتری برخوردار است.
  5. با مشورت پزشک خود، اطمینان حاصل کنید که هیچ عارضه‌ای مانع انجام این آزمایش نشود. در صورت وجود بیماری و علائمی مانند خونریزی شدید، بیماری التهابی مزمن رحم، عفونت تناسلی و… حتما پزشک خود را در جریان این موارد قرار دهید.

سن مجاز برای انجام تست پاپ اسمیر

نحوه‌ی انجام پاپ اسمیر در سنین مختلف یکسان است اما بازه‌های زمانی انجام تست با افزایش سن تغییر می‌کند. در سنین بالاتر به علت ازدواج، داشتن رابطه‌ی جنسی و زایمان نیاز است که به انجام آزمایش‌ها و غربالگری‌ها توجه بیشتری شود. شرایط آزمایش پاپ اسمیر و بازه‌ی زمانی انجام آن در سنین مختلف به شرح زیر است:

  • سن زیر 21 سالگی: در سنین نوجوانی نیازی به انجام به انجام منظم تست نیست اما اگر علائم یا نشانه‌های غیرمعمول مشاهده کردید به پزشک مراجعه کنید.
  • سن 21 تا 30 سالگی: در این دوره به علت ازدواج و رابطه‌های جنسی نیاز است که معاینه‌ی پاپ اسمیر جدی‌تر گرفته شود و هر سه سال باید برای انجام آن اقدام کنند.
  • سن 30 تا 65 سالگی: برای اطمینان از سلامت رحم و ناحیه‌ی تناسلی در این سنین نیاز است که هر سه سال تست HPV انجام شود یا می‌توان هر پنج سال پاپ اسمیر و تست HPV راهمزمان انجام داد.
  • سن بالای 65 سال: در صورت نداشتن علائم خاص، احتیاجی به انجام آزمایش نیست.

آزمایش پاپ اسمیر به شناخت کدام بیماری ها کمک می‌کند؟

پاپ اسمیر یک آزمایش ساده و مؤثر برای تشخیص برخی بیماری‌های زنان است. این آزمایش معمولاً برای تشخیص سرطان رحم و علائم پیشگیری از آن استفاده می‌شود، اما با توجه به نحوه‌ی انجام پاپ اسمیر و دستورات تشخیصی پزشک، می‌تواند در تشخیص برخی بیماری‌های دیگر نیز موثر باشد. برخی از بیماری‌های قابل تشخیص توسط پاپ اسمیر عبارتند از:

سرطان دهانه‌ی رحم (Cervicalcancer)

با توجه به شرایط آزمایش پاپ اسمیر و در صورت وجود سلول‌های غیرطبیعی یا سلول‌های سرطانی در نمونه‌های پاپ اسمیر، پزشک ممکن است سرطان را تشخیص دهد و برای انجام آزمایش‌های تکمیلی دیگر و یا بررسی‌های جدیدتر اقدام کند.

توده‌های رحمی

توده‌های غیرطبیعی در رحم ممکن است باعث تغییرات در نمونه‌های پاپ اسمیر شود و نشان دهنده وجود مشکلات مانند پولیپ رحم (Cervical polyp) یا فیبروئیدها  (Fibroid) باشد.

التهاب رحم (Cervicitis)

پاپ اسمیر می‌تواند نشان دهنده التهابات رحم باشد که معمولاً به علت عفونت‌های تناسلی مانند کلامیدیا (chlamydia) یا گونوره  (Neisseria gonorrhoeae) ایجاد می‌شوند.

عفونت‌های تناسلی

عفونت‌هایی نظیر ویروس پاپیلومای انسانی (HPV) یا زگیل تناسلی  نیز با پاپ اسمیر قابل تشخیص است. این نوع ویروس از طریق مقاربت جنسی منتقل می‌شود و بیش از 100 نوع از آن وجود دارد. بعضی از آنها نیز می‌توانند موجب سرطان رحم شوند. در صورت دیدن علائم به پزشک مراجعه کنید زیرا نیاز به تشخیص نوع و درمان فوری آن است.

سلول‌های غیرطبیعی در گردن رحم

پاپ اسمیر می‌تواند تغییرات غیرطبیعی در سلول‌های گردن رحم را نشان دهد که ممکن است به علت عفونت‌ها، التهابات یا تغییرات قبل از سرطانی باشد.

سلامت بانوان، سلامت جامعه

پاپ اسمیر یکی از رایج‌ترین آزمایش‌ها برای تشخیص بیماری‌های رحم و ناحیه‌ی تناسلی است که درصد تشخیص و درستی بالایی دارد. نحوه‌‎ی‎ انجام پاپ اسمیر بدین صورت است که بخشی از سلول‌های رحم به طور مستقیم تحت آزمایش و رصد متخصصین قرار می‌گیرند. شرایط آزمایش پاپ اسمیر ممکن برای هر شخص متفاوت باشد اما تشخیص بیماری فردی در مراحل اولیه بسیار حیاتی است. شما می‌توانید تنها با چند چکاب سالانه و مراجعه به پزشکان متخصص سلامت خود را تضمین کنید.

سوالات متداول

  1. آیا پاپ اسمیر در دوران قاعدگی قابل انجام است؟ بله، اما ممکن است دقت جواب آزمایش را پایین بیاورد.
  2. آیا پاپ اسمیر درد دارد؟ خیر، فقط ممکن است به علت نمونه برداری کمی احساس ناخوشایندی داشته باشد.
  3. انجام پاپ اسمیر از چه سنی به بعد واجب است؟ معمولا بعد از انجام اولین رابطه‌ی جنسی انجام منظم این آزمایش توصیه می‌شود و سن مناسب شروع آن از 21 سالگی است.
  4. آیا پاپ اسمیر بیماری‌های دیگر به غیر از زگیل تناسلی را تشخیص می‌دهد؟ بله، این آزمایش نه تنها به تشخیص HPV کمک می‌کند بلکه بیماری‌های خطرناک دیگری نظیر سرطان‌ها و توده‌های رحمی را تشخیص می‌دهد.

مطالب مرتبط

Information

سوالات پرتکرار تزریق ژل به بیکینی

فهرست مطالب این نوشته سوالات پرتکرار در مورد تزریق ژل به واژن تزریق ژل به واژن یکی از روش‌های غیرجراحی است که برای بهبود زیبایی ناحیه تناسلی، جوانسازی بیکینی و درمان مشکلات مختلف در این ناحیه استفاده می‌شود. این درمان در بسیاری از موارد برای رفع مشکلاتی مانند خشکی واژن،

ادامه مطلب »
Blog

تزریق ژل به بیکینی

فهرست مطالب این نوشته تزریق ژل به ناحیه بیکینی، راهی برای جوانسازی واژن تزریق ژل به ناحیه بیکینی یکی از درمان‌های غیرجراحی است که در سال‌های اخیر توجه بسیاری از افراد را جلب کرده است. این روش نه تنها به‌ منظور زیباسازی ناحیه تناسلی بلکه برای جوانسازی و بهبود مشکلات

ادامه مطلب »
Blog

تزریق چربی به واژن در مشهد

فهرست مطالب این نوشته تزریق فیلر به واژن، یک روش نوین برای جوانسازی و زیبایی ناحیه تناسلی با گذشت زمان و تغییرات جسمی ناشی از بارداری، زایمان، افزایش سن یا تغییرات هورمونی، ناحیه تناسلی زنان ممکن است دچار تغییرات ظاهری و عملکردی شود. این تغییرات می‌تواند منجر به کاهش اعتماد

ادامه مطلب »

دیدگاهتان را بنویسید

این یک سایت آزمایشی است
ساخت با دیجیتس